Har du tröttnat på alla pappersfakturor?

Kort

Med Ålandsbankens internationella Östersjökort kan du betala och ta ut pengar var du än befinner dig. Våra Östersjökort tar dessutom ställning för ett friskare hav och ger dig möjligheten att följa din egen miljöpåverkan med hjälp av Åland Index. Korten har olika egenskaper och förmåner och en del av våra kort innehåller omfattande kortförsäkringar.

Bekvämt med Ålandsbankens kort

Att betala med kort är det bekvämaste sättet var du än befinner dig. Bland våra debit- och kreditkort hittar du alltid ett kort som passar just dig. Med våra kort kan du känna dig trygg både i vardagen och på resan.

Ålandsbanken - Private Banking och Premium credit

Alla våra kort är numera Östersjökort. Östersjökorten är en unik kombination av smidiga betalningar och av att agera för en viktig sak. Korten är gjorda av ett miljövänligt material baserat på majs och de är lika hållbara som plastkorten, men betydligt snällare för miljön. Östersjökorten är kopplade till Åland Index, ett beräkningssystem som hjälper dig att följa med hur dina kortinköp påverkar miljön sett till mängden koldioxidutsläpp. Din miljöpåverkan följer du enkelt både via Internetkontoret och Mobilbanken, och vi ger dig också tips på vad du själv kan göra för att minska ditt koldioxidavtryck.

Läs mer om Östersjökortet och Åland Index Kortens prislista

Betalningar

Ålandsbanken erbjuder dig en mängd olika möjligheter för att du ska kunna utföra dina betalningar smidigt på det sätt som passar just dig.

Har du tröttnat på alla pappersfakturor?

Övergå till e-faktura så kommer dina räkningar direkt till Internetkontoret. E-fakturan är en vanlig faktura men i elektronisk form. Det innebär att du enkelt kan betala dina fakturor via Internetkontoret eller Mobilbanken, var du än befinner dig.

Tryggt, smidigt och miljövänligt

E-faktura är det smidiga och miljövänliga alternativet. Alla uppgifter är redan ifyllda så beloppet och förfallodatumet blir alltid rätt. Dessutom sparas dina fakturor tryggt på Internetkontoret i två år.

Allt fler företag har dessutom börjat ta en faktureringsavgift för att skicka pappersfakturor. Med e-faktura slipper du faktureringsavgifter och du betalar heller ingen extra avgift för att ta emot dem.

Så börjar du använda e-faktura

En förutsättning för att ansluta tjänsten e-faktura är att du har ingått avtal för Digitala tjänster och har ett Baskonto eller ett Premiumkonto hos oss som är anslutet till Internetkontoret.

Anslut dig till e-fakturatjänsten på Internetkontoret. Sedan är tjänsten i gång.

Du väljer själv vilka företag som kan skicka e-fakturor till dig och du kan granska varje e-faktura innan du godkänner den. Du kan godkänna e-fakturor genom att använda Internetkontoret eller Mobilbanken.

Om du vill kan du kombinera tjänsterna e-faktura och autogiro. Det innebär att du får en e-faktura till ditt Internetkontor men beloppet dras automatiskt från ditt konto på förfallodagen utan att du behöver logga in och godkänna.