Kort

Med Ålandsbankens internationella Östersjökort kan du betala och ta ut pengar var du än befinner dig. Våra Östersjökort tar dessutom ställning för ett friskare hav och ger dig möjligheten att följa din egen miljöpåverkan. Korten har olika egenskaper och förmåner och en del av våra kort innehåller omfattande kortförsäkringar.

Betalningar

Ålandsbanken erbjuder dig en mängd olika möjligheter för att du ska kunna utföra dina betalningar smidigt på det sätt som passar just dig.

Har du tröttnat på alla pappersfakturor?

Övergå till e-faktura så kommer dina räkningar direkt till Internetkontoret. E-fakturan är en vanlig faktura men i elektronisk form. Det innebär att du enkelt kan betala dina fakturor via Internetkontoret eller Mobilbanken, var du än befinner dig.

Tryggt, smidigt och miljövänligt

E-faktura är det smidiga och miljövänliga alternativet. Alla uppgifter är redan ifyllda så beloppet och förfallodatumet blir alltid rätt. Dessutom sparas dina fakturor tryggt på Internetkontoret i två år.

Allt fler företag har dessutom börjat ta en faktureringsavgift för att skicka pappersfakturor. Med e-faktura slipper du faktureringsavgifter och du betalar heller ingen extra avgift för att ta emot dem.

Så börjar du använda e-faktura

En förutsättning för att ansluta tjänsten e-faktura är att du har ingått avtal för Digitala tjänster och har ett Baskonto eller ett Premiumkonto hos oss som är anslutet till Internetkontoret.

Anslut dig till e-fakturatjänsten på Internetkontoret. Sedan är tjänsten i gång.

Du väljer själv vilka företag som kan skicka e-fakturor till dig och du kan granska varje e-faktura innan du godkänner den. Du kan godkänna e-fakturor genom att använda Internetkontoret eller Mobilbanken.

Om du vill kan du kombinera tjänsterna e-faktura och autogiro. Det innebär att du får en e-faktura till ditt Internetkontor men beloppet dras automatiskt från ditt konto på förfallodagen utan att du behöver logga in och godkänna.

PDF
Detta kan även intressera dig