Kort

Med Ålandsbankens internationella Östersjökort kan du betala och ta ut pengar var du än befinner dig. Våra Östersjökort tar dessutom ställning för ett friskare hav och ger dig möjligheten att följa din egen miljöpåverkan. Korten har olika egenskaper och förmåner och en del av våra kort innehåller omfattande kortförsäkringar.

Betalningar

Ålandsbanken erbjuder dig en mängd olika möjligheter för att du ska kunna utföra dina betalningar smidigt på det sätt som passar just dig.

Swish – nu hos Ålandsbanken Sverige

Swish är en mobil betalningslösning som gör det möjligt för dig att snabbt, enkelt och säkert föra över pengar direkt från ditt eget bankkonto till en annan persons konto bara genom att ange mobilnumret. Det är lika säkert som en vanlig banköverföring men mycket snabbare. Nu kan du börja använda Swish hos Ålandsbanken i Sverige. Du kommer enkelt igång genom att logga in på Internetkontoret. Du hittar Swish under Tjänster.

  • Välj ditt tidigare registrerade mobilnummer eller ändra till ett nytt nummer.

  • Välj vilket konto som Swish ska anslutas till.

  • Välj den dagliga beloppsgränsen mellan 0 och 5.000 kronor.

Du godkänner alla dina betalningar med Mobilt BankID – tjänsten är alltså helt säker. Har du laddat ner och aktiverat Mobilt BankID i din mobil kommer den att öppnas automatiskt när du behöver använda den i Swish.

I och med att alla betalningar med Swish kräver godkännande via Mobilt BankID så behöver du ha svensk legitimation, vara bosatt i Sverige och/eller ha svenskt personnummer för att kunna använda Swish.

PDF

Kom igång med Swish

1.       Ansök om Mobilt BankID på Internetkontoret.
Du behöver Mobilt BankID för att du ska kunna skicka pengar med Swish. Har du Mobilt BankID sedan tidigare kan du hoppa över det här steget.
Kom igång med Mobilt BankID

2.       Ladda ner Swish-appen.
Följ någon av länkarna för att ladda ner appen till din smartphone.
Ladda ner till iPhone 
Ladda ner till Android 
Ladda ner till Windows Phone

3.       Logga in på Internetkontoret för att ansluta till Swish. 

4.       Koppla ditt mobilnummer till ett konto och välj beloppsgräns. En kontrollkod skickas nu via sms till din mobil.

5.       Fyll i kontrollkoden på Internetkontoret för att kunna gå vidare och signera Swish-avtalet.

6.       Logga in i Swish-appen och aktivera tjänsten med hjälp av ditt mobilnummer och Mobilt BankID.

Detta kan även intressera dig