Swish

Kort

Med Ålandsbankens internationella Östersjökort kan du betala och ta ut pengar var du än befinner dig. Våra Östersjökort tar dessutom ställning för ett friskare hav och ger dig möjligheten att följa din egen miljöpåverkan med hjälp av Åland Index. Korten har olika egenskaper och förmåner och en del av våra kort innehåller omfattande kortförsäkringar.

Bekvämt med Ålandsbankens kort

Att betala med kort är det bekvämaste sättet var du än befinner dig. Bland våra debit- och kreditkort hittar du alltid ett kort som passar just dig. Med våra kort kan du känna dig trygg både i vardagen och på resan.

Ålandsbanken - Private Banking och Premium credit

Alla våra kort är numera Östersjökort. Östersjökorten är en unik kombination av smidiga betalningar och av att agera för en viktig sak. Korten är gjorda av ett miljövänligt material baserat på majs och de är lika hållbara som plastkorten, men betydligt snällare för miljön. Östersjökorten är kopplade till Åland Index, ett beräkningssystem som hjälper dig att följa med hur dina kortinköp påverkar miljön sett till mängden koldioxidutsläpp. Din miljöpåverkan följer du enkelt både via Internetkontoret och Mobilbanken, och vi ger dig också tips på vad du själv kan göra för att minska ditt koldioxidavtryck.

Läs mer om Östersjökortet och Åland Index Kortens prislista

Betalningar

Ålandsbanken erbjuder dig en mängd olika möjligheter för att du ska kunna utföra dina betalningar smidigt på det sätt som passar just dig.

Swish

Med Swish kan du snabbt, säkert och enkelt skicka och ta emot pengar med din mobil. Överföringen sker via Swish-appen och godkänns med Mobilt BankID eller Mobilt SäkerhetsID från Ålandsbanken. Pengarna förs över direkt även om mottagaren har en annan bank – du behöver bara mobilnumret. Du kommer enkelt igång genom att logga in på Internetkontoret. Swish hittar du under Tjänster.

  • Välj ditt tidigare registrerade mobilnummer eller ändra till ett nytt nummer via Mitt engagemang > Min profil.

  • Välj vilket konto som Swish ska anslutas till.

  • Välj den dagliga beloppsgränsen mellan 0 och 5.000 kronor.

Du godkänner alla dina betalningar med Mobilt BankID/Mobilt SäkerhetsID – tjänsten är alltså helt säker. Har du laddat ner och aktiverat Mobilt BankID/Mobilt SäkerhetsID i din mobil kommer den att öppnas automatiskt när du behöver använda den i Swish.

Swish för barn och ungdomar

Nu kan även du som är mellan 9–18 år och har ett konto i Ålandsbanken swisha. Kontakta banken för att ansluta dig till digitala tjänster och Swish. De dagliga beloppsgränserna är lägre för våra kunder under 18 år.  

Kom igång med Swish

1. Ansök om Mobilt BankID/Mobilt SäkerhetsID på Internetkontoret.
Du behöver Mobilt BankID/Mobilt SäkerhetsID för att kunna skicka pengar med Swish. Har du Mobilt BankID sedan tidigare kan du hoppa över det här steget.
Kom igång med Mobilt BankID
Kom igång med Mobilt SäkerhetsID

2. Ladda ner Swish-appen.
Följ någon av länkarna för att ladda ner appen till din smarttelefon.
Ladda ner till iPhone
Ladda ner till Android

3. Logga in på Internetkontoret för att ansluta till Swish.

4. Koppla ditt mobilnummer till ett konto och välj beloppsgräns. En kontrollkod skickas via sms till din mobil.

5. Fyll i kontrollkoden på Internetkontoret för att gå vidare och signera Swish-avtalet.

6. Logga in i Swish-appen och aktivera tjänsten med hjälp av ditt mobilnummer och Mobilt BankID/Mobilt SäkerhetsID.