Kort

Med Ålandsbankens internationella kort kan du betala och ta ut pengar var du än befinner dig. Våra kort innehåller omfattande kortförsäkringar.

Bekvämt med Ålandsbankens kort

Att betala med kort är det bekvämaste sättet var du än befinner dig. Hos oss hittar du alltid ett kort som passar just dig. Med kort från Mastercard i plånboken hanterar du tryggt och smidigt alla betalningssituationer världen över. För att kunna ansöka om vissa av våra Mastercard-kort behöver du vara Premium Banking- eller Private Banking-kund.

Mastercard-korten ges ut av vårt kortbolag Ab Compass Card Oy Ltd

Betalningar

Ålandsbanken erbjuder dig en mängd olika möjligheter för att du ska kunna utföra dina betalningar smidigt på det sätt som passar just dig.

Smidiga betalningar till hela världen

Ska du betala till en mottagare i ett land utanför euroområdet, eller inom euroområdet, men i en annan valuta än euro? Då är utlandsbetalning ditt alternativ och det gör du enklast och billigast på Internetkontoret. Du kan också göra betalningen på något av våra kontor.

För en snabbare utlandsbetalning kan du välja att göra den som en expressbetalning. Då kommer betalningen att komma fram till mottagaren en bankdag snabbare.

För en utlandsbetalning behöver du ha följande information tillgänglig:

  • Mottagarens namn, adress och konto eller IBAN-nummer (International Bank Account Number).

  • Mottagarbankens BIC-kod. (Bank Identifier Code).

  • Mottagarbankens namn och adress.

Detta kan även intressera dig