Östersjökortet – Det nya Mastercard Debet Premium Banking-kortet

Kort

Med Ålandsbankens internationella Östersjökort kan du betala och ta ut pengar var du än befinner dig. Våra Östersjökort tar dessutom ställning för ett friskare hav och ger dig möjligheten att följa din egen miljöpåverkan med hjälp av Åland Index. Korten har olika egenskaper och förmåner och en del av våra kort innehåller omfattande kortförsäkringar.

Östersjökortet – Det nya Mastercard Debet Premium Banking-kortet

Vi presenterar med glädje vårt första Östersjökort, ett Mastercard-kort för ett friskare hav. Östersjökortet är det nya Mastercard Debet Premium Banking-kortet för våra Premium Banking-kunder.

Kortet är gjort av ett miljövänligt material baserat på majs. Det är lika hållbart som plastkorten, men betydligt snällare för miljön. Östersjökortet är en unik kombination av smidiga betalningar och av att agera för en viktig sak. Kortet kopplades under hösten 2016 till Åland Index, ett beräkningssystem som hjälper dig följa med hur dina kortinköp påverkar miljön sett till mängden koldioxidutsläpp.

Läs mer om Östersjökortet och Åland Index Ålandsbanken - Private Banking och Premium debit

Med kortet kan du:

 • Ta ut 10 000 kronor per dygn från ditt konto via uttagsautomater både i Sverige och utomlands.

 • Bekräfta dina inköp och uttag med din personliga kod.

 • Använda kontaktlös betalning i butik för köp upp till 400 kronor.

 • Handla säkert på internet genom att använda Mastercard SecureCode, som fungerar med Mobilt BankID eller ett engångslösenord, "One Time Password".

Läs mer om kontaktlös betalning och hur det fungerar

Tillhörande kortförsäkringar

 • Omfattande reseförsäkring som gäller för kortinnehavaren och maka/make/sambo samt hemmaboende barn upp till 23 år när de reser tillsammans med kortinnehavaren. Försäkringen gäller även om du inte har betalat din resa med kortet.

 • Identitetsstöldsförsäkring som täcker bland annat juridiska kostnader, inkomstbortfall, betalningskrav och diverse utgifter som uppstår om någon olovligt använder ditt namn och personnummer för att öppna kredit- eller bankkonton.

 • Köpskyddsförsäkring. Betalar du t.ex. en surfplatta eller TV med kortet ingår “drulleförsäkring” för skador upp till 2 år, och garantin förlängs upp till 5 år från inköpsdatumet, utan självrisk och åldersavdrag.

 • Prisskyddsförsäkring som ger dig ”lägsta-pris-garanti” för varor betalda med kortet.

Reseförsäkringen, Identitetsstöldsförsäkringen, Köpskyddsförsäkringen och Prisskyddsförsäkringsen beviljas av AIG Europe Limited filial, Kaserngatan 44, 00130 Helsingfors. 

Observera att kortförsäkringarna upphör att gälla om ditt kortavtal upphör.

Mer information om kortförsäkringarna och fullständiga försäkringsvillkor hittar du här.

Kortvillkor

Östersjökortet Debet Premium Banking ingår i vår Premium Banking-tjänst. Ta kontakt med ditt bankkontor, din rådgivare eller Kundservice, telefon 0771 415 415 så hjälper vi dig.

Betalningar

Ålandsbanken erbjuder dig en mängd olika möjligheter för att du ska kunna utföra dina betalningar smidigt på det sätt som passar just dig.

Autogiro – säkert och smidigt!

Har du en pappershög med räkningar och annat viktigt på köksbordet? Blir du ibland irriterad på att behöva hålla koll på förfallodatum, registrera långa OCR-nummer och hålla reda på kontonummer? Med Autogiro slipper du det.

Autogiro – ett enkelt och tryggt betalningssätt

 • Räkningarnas belopp dras automatiskt från ditt konto

 • Du slipper hålla koll på förfallodatum

 • Räkningarna blir betalda även om du är bortrest

 • Du undviker dröjsmålsräntor och faktureringsavgifter

Det enda du behöver göra är att ansluta ett autogiromedgivandeInternetkontoret genom att fylla i uppgifterna under fliken Betala och överföra > Autogiro eller ta kontakt direkt med företaget.

Vi rekommenderar att du använder Autogiro för återkommande räkningar, som till exempel hyra, el, vatten, försäkringar och prenumerationer med mera. 

Vill du veta mer om hur Autogiro fungerar? Läs mer på Autogiros webbsidor.