Ålandsbanken World Elite

Kort

Med Ålandsbankens internationella Östersjökort kan du betala och ta ut pengar var du än befinner dig. Våra Östersjökort tar dessutom ställning för ett friskare hav och ger dig möjligheten att följa din egen miljöpåverkan med hjälp av Åland Index. Korten har olika egenskaper och förmåner och en del av våra kort innehåller omfattande kortförsäkringar.

Ålandsbanken World Elite

Ålandsbanken World Elite är vårt exklusivaste kort till våra Private Banking-kunder, som innehåller vårt bredaste utbud av tjänster och försäkringar. Du kan välja en kreditlimit upp till 500 000 kronor. I kortet ingår medlemskap i LoungeKey som ger dig och en gäst fritt antal besök i flygplatslounger världen över. Du får också tillgång till tjänsten Concierge Service 24/7. World Elite är ett bekvämt kreditkort samtidigt som det agerar för en viktig sak – med hjälp av Åland Index följer du miljöpåverkan på dina kortköp både via Internetkontoret och Mobilbanken.

Ålandsbanken - World elite kort hav landskap solnedgang

I samband med att du ansöker om kreditkort görs en kreditupplysning.

Kortegenskaper

 • Välj själv om du vill betala med kortets debit- eller kreditfunktion.

 • Kreditlimiten ger dig en räntefri betalningstid på upp till 40 dagar.

 • Det är möjligt att betala krediten i rater och få betalningsfria månader.

 • Ändra smidigt kortets regionsbegränsningar, beloppsgränser och nätköpsgränser via Mobilbanken eller Internetkontoret.

 • Betala kontaktlöst med ditt kort eller med Apple Pay eller Google Pay.

Kortförsäkringar

 • Omfattande reseförsäkring som gäller för kortinnehavaren och maka/make/sambo samt hemmaboende barn upp till 23 år när de reser tillsammans med kortinnehavaren. Försäkringen gäller även om du inte har betalat din resa med kortet.

 • Självriskeliminering för hyrbil, som gäller under resan om du betalat bilhyran med ditt World Elite-kort.

 • Identitetsstöldsförsäkring som täcker bland annat juridiska kostnader, inkomstbortfall, betalningskrav och diverse utgifter som uppstår om någon olovligt använder ditt namn och din personbeteckning för att öppna kredit- eller bankkonton.

 • Köpskyddsförsäkring som ersätter skador och defekter på exempelvis vitvaror, hemelektronik, möbler och mobiltelefoner som du handlat med ditt kort.

 • Prisskyddsförsäkring som ger dig ”lägsta-pris-garanti” för varor betalda med kortet.

Observera att kortförsäkringarna upphör att gälla om ditt kortavtal upphör.

Läs mer om Östersjökortet och Åland Index

Betalningar

Ålandsbanken erbjuder dig en mängd olika möjligheter för att du ska kunna utföra dina betalningar smidigt på det sätt som passar just dig.

Autogiro – säkert och smidigt!

Har du en pappershög med räkningar och annat viktigt på köksbordet? Blir du ibland irriterad på att behöva hålla koll på förfallodatum, registrera långa OCR-nummer och hålla reda på kontonummer? Med Autogiro slipper du det.

Autogiro – ett enkelt och tryggt betalningssätt

 • Räkningarnas belopp dras automatiskt från ditt konto

 • Du slipper hålla koll på förfallodatum

 • Räkningarna blir betalda även om du är bortrest

 • Du undviker dröjsmålsräntor och faktureringsavgifter

Det enda du behöver göra är att ansluta ett autogiromedgivandeInternetkontoret genom att fylla i uppgifterna under fliken Betala och överföra > Autogiro eller ta kontakt direkt med företaget.

Vi rekommenderar att du använder Autogiro för återkommande räkningar, som till exempel hyra, el, vatten, försäkringar och prenumerationer med mera. 

Vill du veta mer om hur Autogiro fungerar? Läs mer på Autogiros webbsidor.