Hoppa till huvudinnehåll

Byt till Ålandsbanken

När du vill byta bank till Ålandsbanken räcker det med att du kontaktar oss. Vi tar sedan hand om all kontakt med din andra bank. Detta gäller såväl konton som tillhörande tjänster såsom autogiro, kort och internettjänster. Det är självklart kostnadsfritt för dig som kund att flytta över till Ålandsbanken.
Skargard stig sten trad strand

Under förutsättning att vi fått komplett information om dina tidigare konton och tjänster tar handläggningen cirka tre bankdagar.

För din säkerhets skull måste formuläret nedan fyllas i och undertecknas av dig (och övriga kontoinnehavare) innan vi kan avsluta ditt engagemang i din gamla bank.

Checklista

  • Årsbesked. Det är bra om du tar med det senaste årsbeskedet eller ett kontoutdrag från din gamla bank. Du har rätt att på begäran kostnadsfritt få ta del av information om stående överföringar, autogiron med mera i samband med att du vill byta bank.

  • Kort och kredit. Uppgifter om nummer på kort som du vill avsluta. Uppgifter om eventuellt utnyttjade konto- och/eller kortkrediter. Tänk på att vissa korttransaktioner kan komma senare än vid köptillfället.

  • Autogiro. Uppgifter om de autogiron som är anslutna till konto i din gamla bank.

  • Tjänster/Överföringar. Uppgifter om vilka tjänster/överföringar som är kopplade till ditt eller dina bankkonton till exempel lön, pension, a-kassa, ersättning från försäkringskassan, arvoden, studiemedel med mera

  • Säkerhetsdosor. Säkerhetsdosa för Internet. Om denna har förkommit ska du informera oss om detta. Vissa banker kräver en avgift för förkomna säkerhetsdosor. Ålandsbanken använder inte säkerhetsdosa för Internetkontoret. Ålandsbanken använder för inloggning till Internetkontoret en tredelat inloggningslösning bestående av Användar-id, lösenord och kod från en av banken utgiven kodtabell. Din kontakt på banken kan ge dig mer information om detta.

Tänk också på att om ni är flera kontoinnehavare så krävs medgivande (fullmakt) från samtliga.