Kan en bank rädda ett hav som inte kan andas?

Redan i hundra år har vi byggt vår verksamhet i samklang med skärgårdens entreprenörer. Vi har sett generationer leka i, arbeta på och leva vid det hav som finns runt oss alla. Över tid har vi skapat en stark bank som är nära sina kunder genom att vi vågar gå vår egen väg. Minst lika viktigt som att våga gå sin egen väg är att vi inte kliver på någon när vi gör det.

I takt med ökad befolkning, utsläpp och övergödning är Östersjön i dag ett av världens mest hotade hav. Med hjälp av Östersjöprojektet arbetar vi för ett friskare hav. Vi gör det både genom att finansiera goda idéer och genom att öka kännedomen om tillståndet för Östersjön. Sedan 1997 har vi donerat 2 300 000 euro för miljön.

Vår ambition att ta ansvar kommer alltid bestå och utgör grunden för att alltid kunna se våra kunder i ögonen. Det är viktigt när man driver en bank som ska finnas kvar vid ett hav även när du och jag inte gör det.

Tillsammans kan vi åstadkomma förändring

Ålandsbanken - Aab Ostersjokortet

Sommaren 2016 lanserade vi världens första betalkort som mäter koldioxidavtrycket på inköpen, med hjälp av Åland Index. På basis av detta kan du, om du vill, donera pengar till olika miljöprojekt eller ändra dina konsumtionsvanor.

Som kund hos Ålandsbanken har du en unik möjlighet att delta i det gemensamma miljöarbetet, något som är särskilt viktigt i dag. I och med Östersjökortet och Åland Index är det nu också väldigt lätt och praktiskt.

Intresserad av Östersjökortet?

Fyll i dina kontaktuppgifter i formuläret nedan, så tar vi kontakt med dig så snart som möjligt. Du kan också kontakta vår Kundservice må–fre kl. 8.30–18.00 tfn +46 (0)771 415 415.

Jag vill gärna få mer information om Östersjökortet

Ålandsbankens Integritetspolicy*

Detta kan även intressera dig