Hoppa till huvudinnehåll
12 jun 2014
Ålandsbanken Blogg

Ålandsbanken rekryterar kapitalförvaltningsledningen från Alfred Berg

Ålandsbanken fortsätter sin satsning på kapitalförvaltning genom att rekrytera ett erfaret förvaltarteam från Alfred Berg. De personer som nu väljer att gå till Ålandsbanken är chefen för ränteförvaltning och taktisk tillgångsallokering Stefan Gothenby, aktiechefen Albert Haeggström, aktieanalytikern Erik Berglund samt Fredric Andersén, som är försäljningsansvarig för samarbetspartners och externa distributionskanaler.

Stefan Gothenby har 24 års branscherfarenhet med tidigare bakgrund på Länsförsäkringar och Riksgäldskontoret. Albert Haeggström har 17 års erfarenhet med tidigare bakgrund från Enskilda Securities och Avenir (Brummer & Partners). Erik Berglund har 9 års erfarenhet med tidigare bakgrund från East Capital samt Vattenfall. Fredric Andersén har 15 års erfarenhet med tidigare bakgrund från olika befattningar inom SEB.

Ålandsbanken, som idag förvaltar drygt 4 500 miljoner euro för kunders räkning, har som ambition att ytterligare stärka sin position på kapitalförvaltningsområdet samt att utveckla effektiva och långsiktiga förvaltningsprodukter.

- Vi är glada för att ha kunnat rekrytera så erfarna och duktiga medarbetare till Ålandsbanken och ser att vi på detta sätt får ett kraftfullt tillskott till förvaltningsorganisationen, säger Peter Wiklöf, koncernchef i Ålandsbanken.

För mer information kontakta: Koncernchef Peter Wiklöf. Telefon: +358 40 512 7505