Hoppa till huvudinnehåll

Östersjökonto – bra för både dig och miljön i Östersjön.

Ålandsbankens sparkonto, Östersjökonto, ger dig vår bästa inlåningsränta samtidigt som du bidrar med oss för ett friskare Östersjön. Vi på Ålandsbanken vill agera som en förebild för andra aktörer i Östersjöområdet och påminna människor om att alla kan dra sitt strå till stacken för vårt gemensamma hav.
  • Ränta från första kronan – för närvarande 2,85 %

  • Fria uttag och inga beloppsgränser eller uttagsavgifter

  • Öppna enkelt via Internetkontoret

  • Omfattas av insättningsgarantin

Konkreta åtgärder för Östersjön

Via Östersjöprojektet donerar vi årligen pengar till naturskydds- och miljöprojekt kring Östersjön. Beloppet motsvarar upp till 0,2 % av insättningarna på Östersjökonton. Projektet finansierar startupföretag, idéer och aktiviteter vars syfte är att förbättra Östersjöns mående.

Fakta om Östersjökontot

Östersjökontot är ett sparkonto som ger dig ränta från första kronan. Kontot har fria uttag och inga beloppsgränser eller uttagsavgifter. Du öppnar enkelt ett Östersjökonto via Internetkontoret. Där kan du även lägga upp stående överföringar till kontot eller öppna ett Östersjökonto till dina barn. Kontot kan inte kopplas till kort eller anslutas till autogiro.

Konton i Ålandsbanken Abp (Finland), svensk filial omfattas av den lagstadgade insättningsgarantin i Finland som säkras genom Insättningsgarantifonden och administreras av Verket för finansiell stabilitet. Därtill har ett kompletterande skydd från den svenska statliga insättningsgarantin beviljats av den svenska Riksgälden för insättningar i filialen.

För närvarande är kontots ränta 2,85 %. Vi betalar ut din ränta vid utgången av varje kalenderår.

Välkommen som sparare i Ålandsbanken!