Hoppa till huvudinnehåll

Pension och försäkring

Vid behov, t ex för egna företagare och ledande befattningshavare som har komplexa försäkringslösningar, kan vi ge ett skräddarsytt förslag på åtgärder. Vi samarbetar med svenska och internationella försäkringsgivare.
Risker och möjligheter inom fondsparande

Depåförsäkring

Vill du ha bredare placeringsmöjligheter men dra nytta av fördelarna inom en försäkring? Då kan du välja en depåförsäkring. Du får ett brett urval av placeringsobjekt i exempelvis fonder, aktier, företagscertifikat och derivat.

Vi erbjuder depåförsäkring från SEB Life men har även möjlighet att förvalta ett antal andra försäkringslösningar

Du kan också koppla din depåförsäkring till ett avtal om diskretionär förvaltning. Då ger du oss på Ålandsbanken uppdraget att fatta placeringsbesluten inom din depåförsäkring. Avgiften för depåförsäkring lämnar vi som individuell offert. Vår tjänst Finansiell planering kan hjälpa dig att hitta bästa lösningen utifrån din situation.

På depån betalas en schablonskatt under försäkringsperioden. Uttag är fria från inkomstskatten.

Läs mer om vår tjänst Finansiell Planering

Pensionsdepå

Vi förmedlar också pensionsdepå vilket är en utländsk  pensionsförsäkring som SEB Life tillhandahåller. Pensionsdepå är anpassad för dig som själv kan bestämma över dina pensionsavsättningar och har ett intresse av enskilda värdepapper. Vi erbjuder tre olika varianter:

  • Tjänstepensionsförsäkring

  • Avsättning enligt kompletteringsregeln

  • Privat pensionsförsäkring