Hoppa till huvudinnehåll

E-faktura

Har du tröttnat på alla pappersfakturor? Övergå till e-faktura så kommer dina räkningar direkt till Internetkontoret. E-fakturan är en vanlig faktura men i elektronisk form. Det innebär att du enkelt kan betala dina fakturor via Internetkontoret eller Mobilbanken, var du än befinner dig.

Tryggt, smidigt och miljövänligt

E-faktura är det smidiga och miljövänliga alternativet. Alla uppgifter är redan ifyllda så beloppet och förfallodatumet blir alltid rätt. Dessutom sparas dina fakturor tryggt på Internetkontoret i två år.

Allt fler företag har dessutom börjat ta en faktureringsavgift för att skicka pappersfakturor. Med e-faktura slipper du faktureringsavgifter och du betalar heller ingen extra avgift för att ta emot dem.

Så börjar du använda e-faktura

En förutsättning för att ansluta tjänsten e-faktura är att du har ingått avtal för Digitala tjänster och har ett Baskonto eller ett Premiumkonto hos oss som är anslutet till Internetkontoret.

Anslut dig till e-fakturatjänsten på Internetkontoret. Sedan är tjänsten i gång.

Du väljer själv vilka företag som kan skicka e-fakturor till dig och du kan granska varje e-faktura innan du godkänner den. Du kan godkänna e-fakturor genom att använda Internetkontoret eller Mobilbanken.

Om du vill kan du kombinera tjänsterna e-faktura och autogiro. Det innebär att du får en e-faktura till ditt Internetkontor men beloppet dras automatiskt från ditt konto på förfallodagen utan att du behöver logga in och godkänna.