Hoppa till huvudinnehåll

Dina Premiumförmåner

Som Premiumkund ingår utvalda tjänster som ökar din trygghet och gör livet enklare. När tiden inte räcker till kan du kontakta Concierge Service och få förstklassig hjälp med det mesta – allt från semesterplanering till konsertbiljetter.
Forsakringar

Concierge service

Vill du slippa lägga ner dyrbar tid på att själv planera och boka din semester? Då kan du som Premium Banking-kund vända dig till Concierge Service för att få restips och hjälp med alla praktiska arrangemang. Du får även hjälp på hemmaplan - vi står till tjänst så att du får ut det mesta och bästa av din lediga tid.

Öppettider för Concierge Service

Öppettiderna till bokning per telefon är: vardagar kl. 09.00 - 17.00 service på svenska, kl. 17.00 - 21.00 service på skandinaviskt språk/engelska. Lördagar kl. 09.00 - 17.00 service på skandinaviskt språk/engelska. Tfn: +46 (0)770 45 75 88, välj tonval 3.

Servicen är avgiftsfri, men avgifter och kostnader för biljetter och andra leveranser debiteras ditt Premiumkort. Ring eller skicka ett meddelande till Concierge Service. De besvarar dig per e-post eller telefon, enligt önskemål.

ID-stöldsupport – råd och hjälp vid identitetsstöld

Med ID-stöldsupporten får du hjälp att förebygga, upptäcka och begränsa konsekvenserna av identitetsstöld.

ID-stöldsupporten hjälper om du blir av med ditt pass, ID-kort eller annan legitimation eller om du misstänker att någon försöker missbruka din identitet. Om du misstänker att din identitet har blivit stulen tar du kontakt med Ålandsbankens ID-stöldsupport för att få hjälp med det praktiska.

Om en identitetsstöld drabbar dig så hjälper ID-stöldsupporten dig att begränsa konsekvenserna och förebygga ekonomisk förlust genom att bland annat:

 • bestrida och avvisa obefogade betalningskrav

 • upprätta bedrägerispärr hos kreditupplysningsföretag

 • kräva att orättmätiga anmärkningar i kreditupplysningsdatabaser avlägsnas

Web Cleanup – hjälp med att ta bort oönskat innehåll från internet

Som Premiumkund hos Ålandsbanken erbjuds du hjälp att förebygga, upptäcka och begränsa konsekvenserna av identitetsstöld.

ID-stöldsupporten hjälper om du blir av med ditt pass, ID-kort eller annan legitimation eller om du misstänker att någon försöker missbruka din identitet. Om du misstänker att din identitet har blivit stulen tar du kontakt med Ålandsbankens ID-stöldsupport för att få hjälp med det praktiska.

Om en identitetsstöld drabbar dig så hjälper ID-stöldsupporten dig att begränsa konsekvenserna och förebygga ekonomisk förlust genom att bland annat

 • att avlägsna oönskade och kränkande kommentarer, bilder och videoklipp

 • att radera falska profiler på sociala medier, såsom Facebook och Twitter

 • att ta kontroll över hackade e-postkonton och användarkonton

 • förebyggande rådgivning om trygg användning av internet.

Du kan endera få vägledning i hur du själv raderar oönskat innehållet, eller låta Web Cleanup ta över och driva ditt ärende. Du hålls uppdaterad under processens gång, och får även råd om hur du ska undvika liknande problem i framtiden. Web Cleanup har lång erfarenhet av personliga säkerhetsfrågor på internet.

Med StopService ökar du din trygghet

Registrera dina kort, ditt mobilnummer och även ditt passnummer i tjänsten StopService, så ökar du din trygghet. Du får hjälp med ett enda telefonsamtal dygnet runt – du registrerar enkelt uppgifterna i StopService via Internetkontoret eller i Mobilbanken.

 • Spärra alla dina registrerade betalkort och andra kort, samt mobiltelefonen.

 • Om du blir av med plånboken eller resebiljetterna under resan, skickar vi nödkontanter och nödbiljetter till dig så fort som möjligt.

 • Kodade bagage- och nyckelbrickor hjälper dig hitta förlorat bagage och nycklar.

Övriga förmåner

 • Inbjudan till temakvällar och events.

 • Kundtidningen Ålandsbanking.

 • Erbjudanden från samarbetspartners.