Hoppa till huvudinnehåll

Betalning från utlandet

Mottagande av betalning från utlandet

För att ta emot en betalning från utlandet direkt till ditt konto i Ålandsbanken behöver du ange ditt kontonummer i IBAN-format och Ålandsbankens BIC-kod till avsändaren. I det fall att den ankommande utlandsbetalningen är i en annan valuta än mottagarkontot i Ålandsbanken görs en växling enligt våra vid var tid gällande villkor.

För att säkerställa en snabb och enkel behandling av inkommande betalningar från utlandet till ditt konto i Ålandsbanken behöver du meddela avsändaren:

  • Ålandsbankens BIC: AABASESS

  • Ditt kontonummer i IBAN-format. Kontonumret i IBAN-format hittar du på Internetkontoret under Mitt engagemang > Kontoutdrag och i Mobilbanken under Konton > Kontoupplysning > Kontodetaljer.

Vi har tidigare använt oss av SEB för ankommande betalningar från utlandet men från och med den 1 juni 2019 tar vi endast emot betalningar direkt till ditt konto i Ålandsbanken.

Vi hanterar följande valutor: AUD, CAD, CHF, DKK, EUR, GBP, HKD, JPY, NOK, NZD, SEK, USD, ZAR.

Överföring från Ålandsbanken Finland till Ålandsbankens filial i Sverige

En betalning/överföring från ett konto i Ålandsbanken Finland till ett SEK-konto i Ålandsbankens filial i Sverige registreras i betalningsformuläret Betalning till Ålandsbanken i Sverige under Utlandsbetalningar om man vill ange beloppet i SEK. Betalningar som görs på det sättet tar upp till en bankdag och är avgiftsfria.

Om du vill ange beloppet i euro går det även bra att använda betalningsformuläret Eurobetalning. Även dessa betalningar är avgiftsfria och tar upp till en bankdag.