Hoppa till huvudinnehåll

Arbeta på Ålandsbanken

– Vill du vara med och förmedla den stora bankens tjänsteutbud med den lilla bankens känsla och förnuft?
Employer branding alandsbanken kvinna kontor

Ålandsbanken är en utmanare i bankvärlden och vi väcker uppmärksamhet för vårt vinnande sätt att bygga kundrelationer. Vi levererar storbankens tjänsteurval med den lilla bankens känsla och förnuft och här finns en bredd av karriärmöjligheter för dig.

Vi finns på Åland, i Finland och Sverige; från Malmö i söder till Uleåborg i norr. Huvudkontoret och en stor del av våra stabs- och koncernfunktioner hittar du i Mariehamn på Åland, i hjärtat av Östersjön. Fintech och partnersamarbeten är ett prioriterat utvecklingsområde inom Ålandsbanken, där fokus ligger på att utveckla bankverksamheten mot nya digitala och innovativa lösningar.

Vår arbetsplats kännetecknas av dialog och korta beslutsvägar. Det personliga engagemanget från våra medarbetare skiljer oss från andra. Kundfokus och kreativa lösningar är ledord i vår starka utvecklingsfas.

Våra värderingar

Vi är en liten organisation där alla gör skillnad. Våra ledord ambitiös, personlig och ansvarsfull beskriver också vår arbetskultur, det ser vi även i de engagemangsmätningar som vi regelbundet gör och följer upp.

Vår utveckling har varit gynnsam men vi glömmer inte varifrån vi kommer, det lilla samhället där ett handslag är ett handslag och där det är viktigt att kunna se varandra i ögonen och arbeta långsiktigt; det har vi gjort i över hundra år. Vi fortsätter på vår egen väg genom att värna om vår ambition att alltid sätta kunden i främsta rummet genom personlig service.

Vi jobbar aktivt med hållbarhetsfrågor inom ansvarsfulla investeringar, ansvarsfull kreditgivning, socialt ansvar och miljöansvar. Vårt miljöengagemang sträcker sig långt bakåt i tiden, men numera fokuserar vi på Östersjöns tillstånd genom Östersjöprojektet, tillsammans med våra kunder. Sedan 1997 har Ålandsbanken donerarat över 3,8 miljoner euro till naturskydds- och miljöprojekt kring Östersjön. Vi jobbar med hållbarhet integrerat i vår verksamhet och vi har som mål att bli klimatneutrala innan 2035.

Läs mer om vårt hållbarhetsarbete

Utvecklas på Ålandsbanken

Attraheras du av höga ambitioner och starkt, personligt engagemang?

Som en del av Ålandsbanken erbjuds du en arbetsplats i en miljö som präglas av våra värdeord: ambitiösa, personliga och ansvarsfulla. Hos oss får nämligen alla möjligheten att ta sig an utmaningar och växa i strävan att förändra, förbättra och utveckla verksamheten. Vi erbjuder dig ett intressant och varierande arbete samt möjligheten att utvecklas professionellt i en bank som bryr sig om dig och miljön.

Våra nyanställda genomgår en gedigen och uppskattad introduktionsutbildning. Vi jobbar proaktivt och strukturerat med vårt inspirerande ledarskapsprogram, för att skapa förutsättningar till ett coachande och utvecklande ledarskap, som gynnar alla medarbetare. Vi upprätthåller kompentensen genom att ordna mångsidig intern kompetensutveckling. Därtill finns även andra utbildningsmöjligheter beroende på roll och behov.

Förmåner

Som anställd på Ålandsbanken får du ta del av ett brett utbud förmåner gällande både banktjänster och fritid.

Förmånliga banktjänster:

  • Personallån

  • Rabatterade dagligbanks- och placeringstjänster

  • Betalkort med bland annat omfattande reseförsäkring samt mångsidiga Livsstil- och Tryggtjänster

Välmående:

  • Företagshälsovård

  • Tjänstepension

  • Komplettering till ersättning vid föräldraledighet

  • Friskvård