Hoppa till huvudinnehåll

Finansiell Planering

Många av företagsägarens och entreprenörens finansiella frågor rör sig i gränslandet mellan de privata respektive ägarrelaterade behoven och engagemangen. Där har vi samlat kompetens som arbetar med frågeställningar och strukturer relaterade till entreprenörskapet. Vi är specialister på skattelösningar och bolagsstrukturer. Tillsammans med våra förmögenhetsförvaltare hjälper vi dig och din familj att bygga långsiktiga värden genom att projektleda din totala ekonomi.
Finansiell struktur

Försäkringslösningar

Våra försäkringslösningar kan tillföra olika fördelar till ditt placerande. Vi samarbetar med olika bolag inom både förmedling och förvaltning av livförsäkringar. Tillsammans hittar vi den lämpligaste lösningen utifrån ditt behov och dina önskemål gällande placeringsobjekt. Vi erbjuder även olika lösningar, både för dig som är bosatt i Sverige och utomlands.

Pension och försäkring

Vid behov, till exempel för egna företagare och ledande befattningshavare som har komplexa försäkringslösningar, kan vi ge ett skräddarsytt förslag på åtgärder. Vi samarbetar med svenska och internationella försäkringsgivare.

Risker och möjligheter inom fondsparande

Depåförsäkring

Vill du ha bredare placeringsmöjligheter men dra nytta av fördelarna inom en försäkring? Då kan du välja en depåförsäkring. Du får ett brett urval av placeringsobjekt i exempelvis fonder, aktier, företagscertifikat och derivat.

Vi erbjuder depåförsäkring från SEB Life men har även möjlighet att förvalta ett antal andra försäkringslösningar

Du kan också koppla din depåförsäkring till ett avtal om diskretionär förvaltning. Då ger du oss på Ålandsbanken uppdraget att fatta placeringsbesluten inom din depåförsäkring. Avgiften för depåförsäkring lämnar vi som individuell offert. Vår tjänst Finansiell planering kan hjälpa dig att hitta bästa lösningen utifrån din situation.

På depån betalas en schablonskatt under försäkringsperioden. Uttag är fria från inkomstskatten.

Pensionsdepå

Vi förmedlar också pensionsdepå vilket är en utländsk pensionsförsäkring som SEB Life tillhandahåller. Pensionsdepå är anpassad för dig som själv kan bestämma över dina pensionsavsättningar och har ett intresse av enskilda värdepapper. Vi erbjuder tre olika varianter:

  • Tjänstepensionsförsäkring

  • Avsättning enligt kompletteringsregeln

  • Privat pensionsförsäkring

Välkommen att kontakta oss via telefon eller e-post

Stockholm, tfn 08 791 47 20, e-post: pbstockholm[at]alandsbanken.se

Göteborg, tfn 031 333 45 00, e-post: pbgoteborg[at]alandsbanken.se

Malmö, tfn 040 600 21 00, e-post: pbmalmo[at]alandsbanken.se

Ja tack, jag vill ha mer information om Ålandsbankens Private Banking!