Hoppa till huvudinnehåll
30 mar 2017
Ålandsbanken Blogg

Ålandsbanken lanserar en fond för alla ränteväder

Ålandsbanken lanserar en fond för alla ränteväder
Att åstadkomma en positiv avkastning i den räntemiljö vi befinner oss i är en stor utmaning. Många traditionella räntefonder har strikta placeringsreglementen vilket betyder att de har svårt att generera positiv avkastning då räntorna stiger. Risken är istället att de ger det motsatta.

Ålandsbanken Dynamisk Ränta har ett brett mandat med möjlighet att placera i intressanta ränte- och kreditinstrument globalt. Fonden har dessutom möjlighet att röra sig inom ett generöst durationsspann, mellan minus 5 år till plus 10 år. Detta innebär i praktiken att fonden kan ge en positiv avkastning även om marknadsräntorna stiger.  

 ”På Ålandsbanken Kapitalförvaltning är vi övertygade om att det, i dagens komplexa marknadssituation, krävs att man som investerare har stor möjlighet att söka sig till de tillgångsslag som för tillfället har de bästa förutsättningarna att generera avkastning. Vi vill vara aktiva i vår förvaltning och undvika att snegla på index, det kommer långsiktigt att ge resultat till våra investerare”, säger Mikael Rosell, räntechef och ansvarig förvaltare för fonden.

Ålandsbanken Dynamisk Ränta förvaltas av Ålandsbankens prisade ränteteam som bland annat förvaltar Ålandsbanken Euro Bond som i år, för fjärde året i rad, valdes till Nordens bästa företagsobligationsfond av Lipper Fund Awards.

Teamet består av: Mikael Rosell - Räntechef, Jyri Suonpää – Senior Förvaltare, Jarkko Toivonen – Senior Förvaltare, Pontus Soramäki – Senior Förvaltare och Jakob Wikander - Kvantförvaltare

Fonden lanseras hos Ålandsbanken och på utvalda fondplattformar fredagen 31/3-2017

För ytterligare information kontakta:

Daniel Westlund, Pressansvarig Ålandsbanken Kapitalförvaltning
Tel: +46-8-791 46 26 Mobil: +46-70 090 46 26
E-post: daniel.westlund@alandsbanken.se