Hoppa till huvudinnehåll

Aktiehandel på Ålandsbanken

Som aktiv placerare har du tillgång till en egen mäklare. Mäklarnas rekommendationer är baserade på Ålandsbankens uppskattade företagsanalys.

Våra aktiemäklare fungerar som initierade och välorienterade samtalsparter och de har lång erfarenhet av den nordiska aktiemarknaden. När du kontaktar våra aktiemäklare kan du förvänta dig hög tillgänglighet och snabba besked.

Vad får jag?

Som aktiv placerare får du en mängd tjänster och en personlig rådgivare. Dessutom får du tillgång till Ålandsbankens Internetkontor och kan enkelt hålla koll på depå.

Du får en personlig rådgivare. Med rådgivaren diskuterar du investeringsstrategier, aktuella händelser med mera. Aktivitetsnivån bestämmer du själv. Vår kunskap är i första hand inriktad på den nordiska marknaden, men omvärldsbevakning är en viktig del i rådgivningen. Vi kan handla på de flesta relevanta marknaderna.

Förutom detta får du även:

  • En aktiedepå med depåservice. Vi tar hand om utdelningar, emissioner, aktieuppdelningar m.m.

  • Möjlighet att belåna aktierna i depån.

  • Investeringssparkonto (ISK).

  • Ta del av Ålandsbankens analysprodukter.

  • Ålandsbankens Internetkontor som komplement till kontakten med din rådgivare. Här kan du se din depå och du får en tydlig överblick av marknaden med hjälp av kursinformation och nyheter i realtid.

Affärsstöd och idégenerering

Ålandsbanken erbjuder olika fundamentalt orienterade produkter som bidrar till affärsstöd och idégenerering.

Vårt Morgonbrev innehåller den information du behöver inför dagens aktiehandel. Här hittar du en summering av marknadsutvecklingen, agenda och kommentarer inför veckans viktiga statistik, bolagskommentarer och aktieidéer samt en löpande konjunktur- och marknadsanalys.

Vår Strategirapport, som presenteras fyra gånger per år, ger dig en helhetssyn på världsekonomin och kapitalmarknaderna men även enskilda sektorer och bolag.

Förvaltning

Tycker du att detta verkar intressant, men känner att din tid inte räcker till? Då kan vi erbjuda möjligheten att följa våra affärsidéer ändå.

Topplistan är Ålandsbankens diskretionärt förvaltade svenska aktieportfölj som består av en relativt koncentrerad portfölj av 10–15 direktägda aktier. Topplistan investerar i de aktier som förvaltarna bedömer har störst potential att ge en värdetillväxt som överstiger utvecklingen på den svenska aktiemarknaden. Placeringarna sker normalt med ett tidsperspektiv från några veckor till cirka ett år.

Topplistan lämpar sig för dig som vill ha en aktivt förvaltad aktieportfölj med god riskspridning, men inte har möjlighet att sköta förvaltningen på egen hand.