Hoppa till huvudinnehåll

Niklas, Gruppchef/Kort

Employer branding mariehamn kontor

”Jag jobbar som gruppchef över kortprocesser på avdelningen Affärsstöd, på huvudkontoret i Mariehamn. På fritiden har jag taxi-service för mina fyra barn som ska till olika aktiviteter, och försöker där emellan hinna med egen träning i form av längdskidåkning på vintern och cykla/springa på sommaren.

Vi har outsourcat det mesta av förvaltningen gällande kort till vårt dotterbolag Crosskey, därför fokuserar mitt team mest på nyutveckling med anledning av myndighetskrav men jobbar även för att utveckla kundupplevelsen och program för rådgivarstöd. Som gruppchef har jag personalansvar för mina närmaste medarbetare, jobbar med strategi och utveckling av bankens korterbjudande samt fungerar dessutom som bollplank till processägarna i gruppen.

Ingen dag är den andra lik, men i stora drag så börjar vi med ett morgonmöte där vi under en kvart går igenom progressen i de uppgifter vi jobbar med, och även nya saker för dagen. Gruppen har också ett veckomöte, där vi mer på djupet diskuterar dels frågor vi fått från övriga organisationen, dels andra frågor som berör gruppen.

Jag deltar i olika forum för omvärldsbevakning, filar på beställningar av nyutveckling, är med i ledningsgruppen för Affärsstöd, och deltar i dagliga ärenden.

Efter grundskolan utbildade jag mig till kock, och vidareutbildade mig ganska snart till företagsekonom. Jag har hunnit driva egen restaurang innan jag hamnade in på kort-spåret när jag 2011 började som produktspecialist hos Ålandsbankens dotterbolag Crosskey. Mellan Crosskey och ÅAB, jobbade jag även ett tag på ett annat företag där jag hade liknade roll som på Crosskey, men med kundansvar och projektledning i tillägg.

Det är fint, men ännu lite ovant att vara chef på Ålandsbanken. Utöver mitt team, och jag som gruppledare, finns det ingen annan avdelning eller chef med specifik kortkompetens. Det betyder att jag tillsammans med gruppen ganska långt styr över Ålandsbankens färdplan för kortutveckling, vilket är väldigt stimulerande.

Jag hade jobbat tio-elva år som specialist hos systemleverantörer inom kortsystem, när tjänsten som gruppchef på Ålandsbankens kortprocesser dök upp. I rollen som specialist hade jag varit med och tagit fram lösningar för olika kunders krav på nyutveckling, och tanken att få sitta på beställarstolen lockade mig redan innan.

Jag trivs att vara med i utvecklingen av Ålandsbankens korterbjudande. Jag får stort förtroende och stöd av min närmaste chef, och har en fantastiskt trevlig och kompetent grupp att leda.”