Hoppa till huvudinnehåll

Premium Finans

Banktjänster för hela din privatekonomi
premium-finans 2

Din egen rådgivare hjälper dig plocka ihop ett skräddarsytt paket av våra banktjänster. Utifrån din personliga situation gör vi tillsammans en ekonomisk planering. Vid det årliga mötet följer vi upp din ekonomi och gör de anpassningar som behövs.

Ett urval av Premiumförmånerna

  • Finansiell planering och långsiktig ekonomisk planering.

  • Bättre ränta på kontot.

  • Förmånlig försäkrings- och pensionsanalys.

  • Mastercard Betal- och Kreditkort och Mastercard debetkort för Premium Banking, till vilka det hör en omfattande reseförsäkring, ID-stöldsförsäkring, pris- och köpskyddsförsäkring samt hole-in-one-försäkring*.

  • Vid behov tillgång till kostnadsfri skatte- och familjejuridisk rådgivning.

  • Samla ditt sparande hos Ålandsbanken på depå eller Investeringssparkonto utan årlig depåavgift.

  • Följ utvecklingen på dina placeringar via Internetkontoret.

  • Vill du handla med aktier eller optioner får du tillgång till en privatmäklare mot en årlig avgift som är avräkningsbar mot courtage.

*Reseförsäkringen, ID-stöldsförsäkringen, Köpskyddsförsäkringen, Prisskyddsförsäkringen och Hole-in-One-försäkringen beviljas av AIG Europe Limited (filial i Finland), Kaserngatan 44, 00130 Helsingfors. Observera att kortförsäkringarna upphör att gälla om ditt kortavtal upphör.

Läs mer om kortförsäkringarna här

Placeringsexpertis

Våra Premiumrådgivare har Swedsec-licens och guidar dig i dina investeringar. De har tillgång till all expertis som finns inom vår kapitalförvaltningsorganisation. Det utgör grunden för en skräddarsydd placeringsrådgivning för ditt sparkapital.

Finansieringsexpertis

När du tar ett bolån hos oss ser vi dig som en placerare, inte som en låntagare. Du investerar i din bostad. Därför ser vi på en helhetslösning utifrån din situation och ambition. Har du redan bolån i någon annan bank hjälper vi dig självklart att flytta det till oss.

Juridisk rådgivning

Du får vid behov kostnadsfri rådgivning inom skatte- och familjejuridik. Via bankens samarbetspartner Verahill kan du boka 30 minuters kostnadsfri rådgivning kring exempelvis testamente, äktenskapsförord, samboavtal, bouppteckningar och arvskiften.

Som Premiumkund får du även 500 kr i rabatt på juridiska dokument samt 50% rabatt på dokumentförvaring.

Pensionsrådgivning

Genom fullmakt sammanställer vi en helhetsbild över dina befintliga pensioner och försäkringar. Utifrån din situation ger sedan vår försäkringsspecialist ett skräddarsytt förslag på åtgärder.

Bekanta dig med Pension och Försäkring

Vardagliga bankärenden

Premiumkonto är ditt dagliga konto som ger dig möjlighet att enkelt sköta bankärenden via Internetkontoret och Mobilbanken. Du kan även koppla en kredit till ditt Premiumkonto.

Som sparkonto kan du öppna Ålandskonto eller Östersjökonto med förmånlig ränta och fria uttag. Kan du binda pengarna på längre tid kan vi erbjuda fasträntekonto med förmånliga räntor. Minsta insättning 50 000 kronor.