Hoppa till huvudinnehåll

Premium Trygg

För extra trygghet
Kvinna hand dorr skargard

Trygghet, både hemma och på resan, är en av hörnstenarna i Ålandsbanken Premium. Därför har vi tagit fram tjänsterna ID-stöldsupport, Web Cleanup, StopService och ett brett paket av kortförsäkringar som du får genom ditt Östersjökort Mastercard Premium Gold.

ID-stöldsupport – råd och hjälp vid identitetsstöld

Som Premiumkund hos Ålandsbanken erbjuds du hjälp att förebygga, upptäcka och begränsa konsekvenserna av identitetsstöld.

ID-stöldsupporten hjälper om du blir av med ditt pass, ID-kort eller annan legitimation eller om du misstänker att någon försöker missbruka din identitet. Om du misstänker att din identitet har blivit stulen tar du kontakt med Ålandsbankens ID-stöldsupport för att få hjälp med det praktiska.

Om en identitetsstöld drabbar dig så hjälper ID-stöldsupporten dig att begränsa konsekvenserna och förebygga ekonomisk förlust genom att bland annat

 • bestrida och avvisa obefogade betalningskrav

 • lägga bevakning på förlorad ID-handling

 • upprätta bedrägerispärr hos kreditupplysningsföretag

 • annullera abonnemang

 • avlägsna orättmätiga anmärkningar i kreditupplysningsdatabaser.

Tjänsten erbjuds i samarbete med Tenerity Ab.

Tips: Via Skatteverket kan du själv spärra obehörig adressändring. Då kan din adress ändras endast med e-legitimation. Läs mer på www.skatteverket.se.

Web Cleanup – hjälp med att ta bort oönskat innehåll från internet

Som Premiumkund får du hjälp att rensa bort oönskat och kränkande innehåll från webben, gällande både dig själv och dina barn. Det kan till exempel handla om personliga bilder som finns på webbplatser där du inte vill att bilderna ska finnas, att ditt e-postkonto hackats och används för att skicka skräppost eller att dina barn hängs ut och mobbas i nätforum. Du får hjälp med:

 • att avlägsna oönskade och kränkande kommentarer, bilder och videoklipp

 • att radera falska profiler på sociala medier, såsom Facebook och Twitter

 • att ta kontroll över hackade e-postkonton och användarkonton

 • förebyggande rådgivning om trygg användning av internet.

Du kan endera få vägledning i hur du själv raderar oönskat innehållet, eller låta Web Cleanup ta över och driva ditt ärende. Du hålls uppdaterad under processens gång, och får även råd om hur du ska undvika liknande problem i framtiden. Web Cleanup har lång erfarenhet av personliga säkerhetsfrågor på internet.

Tjänsten erbjuds i samarbete med Tenerity Ab.

Med StopService ökar du din trygghet

Som Premiumkund får du tillgång till StopService-tjänsterna. Registrera dina betal- och kreditkort och även ditt passnummer hos StopService, så ökar du din trygghet.

 • Med spärrtjänsten StopService kan du, med ett enda telefonsamtal dygnet runt, spärra alla dina registrerade debet-, betal- och kreditkort. Du registrerar dina kort hos StopService enkelt via Internetkontoret.

 • Om du blir av med plånboken under resan, skickar vi nödkontanter till dig så fort som möjligt.

 • I nödfall skickar vi även ersättande biljetter för hemresan.

 • Premiums nyckelbrickor ser till att du återfår dina borttappade nycklar.

 • Med hjälp av Premiums bagagebrickor returneras förlorat bagage till dig.

Kortförsäkringar

 • En omfattande reseförsäkring som gäller vid olyckor och sjukdomar både under inrikes- och utrikesresor. Du behöver inte ens betala resan med kortet för att försäkringen ska gälla. Försäkrade är – förutom du själv – medresande maka/make/sambo samt barn, barnbarn, styv-, adoptiv- och fosterbarn under 23 år som bor stadigvarande i samma hushåll som kortinnehavaren.

 • En identitetsstöldsförsäkring som täcker bland annat juridiska kostnader, inkomstbortfall, betalningskrav och diverse utgifter som uppstår om någon olovligt använder ditt namn och personnummer för att öppna kredit- eller bankkonton.

 • En prisskyddsförsäkring som ersätter skillnaden i pris mellan en vara som betalats med kortet i Sverige och samma vara som inom 30 dagar från köpet utannonseras till ett lägre pris. Det lägre priset ska vara till allmänt utbud och tillgängligt för alla.

 • En köpskyddsförsäkring som ersätter skador eller defekter på en vara som betalats med kortet i något av de nordiska länderna. Försäkringen gäller till exempel vitvaror, hemelektronik, möbler och mobiltelefoner.

 • En Hole-in-One-försäkring som ger dig möjlighet att bjuda spelkamraterna på champagne för ett värde upp till 500 euro. Spelavgiften behöver inte vara betald med kortet. Gäller även på hemmaplan.

Läs mer om vårt Mastercard Betal- och Kreditkort Premium Banking Kortförsäkringsvillkor

Kortförsäkringarna beviljas av AIG Europe S.A. filial i Finland. Observera att kortförsäkringarna upphör att gälla om ditt kortavtal upphör.

På Internetkontoret hittar du kortförsäkringarnas fullständiga villkor. Där kan du också registrera dina kort i StopService. Mer information om ID-stöldsupport och Web Cleanup finns i produktbeskrivningen för Ålandsbanken Premium.