Hoppa till huvudinnehåll

Ålandsbanken World Elite

Ålandsbanken World Elite är vårt exklusivaste kort till våra Private Banking-kunder, som innehåller vårt bredaste utbud av tjänster och försäkringar. Du kan välja en kreditlimit upp till 500 000 kronor. I kortet ingår medlemskap i LoungeKey som ger dig och en gäst fritt antal besök i flygplatslounger världen över. Du får också tillgång till tjänsten Concierge Service 24/7. World Elite är ett bekvämt kreditkort samtidigt som det agerar för en viktig sak – med hjälp av Åland Index följer du miljöpåverkan på dina kortköp både via Internetkontoret och Mobilbanken.
Ålandsbanken - World elite 2022 05 23 091232 vrnt

Kortegenskaper

  • Kreditlimiten ger dig en räntefri betalningstid på upp till 40 dagar.

  • Det är möjligt att betala krediten i rater och få betalningsfria månader.

  • Ändra smidigt kortets regionsbegränsningar, beloppsgränser och nätköpsgränser via Mobilbanken eller Internetkontoret.

  • Betala kontaktlöst med ditt kort eller med Apple Pay, Google Pay eller Garmin Pay.

Kortförsäkringar

  • Omfattande reseförsäkring som gäller för kortinnehavaren och maka/make/sambo samt hemmaboende barn upp till 23 år när de reser tillsammans med kortinnehavaren. Försäkringen gäller även om du inte har betalat din resa med kortet.

  • Självriskeliminering för hyrbil, som gäller under resan om du betalat bilhyran med ditt World Elite-kort.

  • Identitetsstöldsförsäkring som täcker bland annat juridiska kostnader, inkomstbortfall, betalningskrav och diverse utgifter som uppstår om någon olovligt använder ditt namn och din personbeteckning för att öppna kredit- eller bankkonton.

  • Köpskyddsförsäkring som ersätter skador och defekter på exempelvis vitvaror, hemelektronik, möbler och mobiltelefoner som du handlat med ditt kort.

  • Prisskyddsförsäkring som ger dig ”lägsta-pris-garanti” för varor betalda med kortet.

Med ditt World Elite-kort får du också tillgång till ytterligare tjänster från Mastercard, exempelvis Fast Track och Travel Rewards.

Med Mastercard Airport Security Fast Track-tjänsten reser du bekvämare – du kan skippa de långa köerna till säkerhetskontrollen på utvalda flygplatser.

Läs mer om Fast Track på Mastercards webbplats

Mastercard Travel Rewards ger dig möjligheten att få cashback genom att handla hos utvalda försäljare ute i världen.

Läs mer om Travel Rewards på Mastercards webbplats

Observera att kortförsäkringarna upphör att gälla om ditt kortavtal upphör. I samband med att du ansöker om kreditkort görs en kreditupplysning.

Bekanta dig med World Elite-kortets försäkringar Läs mer om Östersjökortet och Åland Index