Hoppa till huvudinnehåll

Beräkna ditt lån

Lånebelopp

Här fyller du i önskat belopp som du vill ta med i beräkningarna. Maxbeloppet i kalkylatorn är 10.000.000kronor.
-
+

Lånetid 40 år

Här fyller du i under hur lång tid lånet ska löpa. Maxtiden i kalkylatorn är 40 år.

Ränta 5,25 %

Här kan du fylla i räntan och se hur det påverkar den ungefärliga månadskostnaden. Passa på att göra ett stresstest med exempelvis 7,00 % ränta. Som exempel har vi använt en minimiränta i kalkylatorn om 2,00 %, maximum är 15 %.

Ungefärlig månadskostnad

615 SEK

/månad före ränteavdrag

Antal delbetalningar: 240

Anger hur många delbetalningar ditt lån är uppdelat på.

Effektiv ränta 4,59 %

Den effektiva räntan omfattar kostnader för krediten omräknade till årlig ränta. Övriga kostnader såsom t.ex. uppläggnings-, aviserings- och direktdebiteringsavgift ingår i den effektiva räntan. Räntan på ditt lån och de övriga villkoren preciseras när du träffar oss i ett personligt möte.

Total räntekostnad 48.616 SEK

Anger hur mycket betalningen av lånet skulle kosta med kostnader och avgifter enligt de uppgifter du gett. Observera att beräkningen utgår från den ränta och de avgifter som gäller idag, och dessa kan förändras.

Totalt kreditbelopp 150.892 SEK

Den totala räntekostnaden är den summa pengar som du betalat i ränta vid slutet av din avbetalningsperiod.
Intresseanmälan bolån

Beräkningarna i Låneräknaren ska inte tolkas som ett erbjudande eller lånelöfte. Efter att du skickat in intresseanmälan tar vi kontakt med dig.

Den ungefärliga månadskostnaden ovan anger första månadens betalning för ränta och amortering (rak amortering för hela lånebeloppet under låneperioden). Uppläggningsavgiften är inkluderad i beräkningen av den effektiva räntan och den totala kreditkostnaden. Det antas att uppläggningskostnaden för lånet är SEK 500. Din faktiska uppläggningsavgift kan avvika från exemplet. Angivna antal delbetalningar är generellt för bolån hos Ålandsbanken. Dina antal delbetalningar kan vara fler eller färre och fastställs efter genomförd kreditprövning.