Hoppa till huvudinnehåll
21 apr 2021
Pressmeddelanden

Ålandsbanken Euro Bond får pris som bästa räntefond i Norden för åttonde året i rad

Berg hav ostersjon alger klippor

Ålandsbanken Euro Bond får pris som bästa räntefond i Norden för åttonde året i rad

Placeringsfonden Ålandsbanken Euro Bond belönas nu för åttonde året i rad som den bästa räntefonden i Norden i sin kategori. Refinitiv Lipper Fund Awards-prisen är högt ansedda av branschen.

Priserna tilldelas fonder som kontinuerligt kan överstiga den riskjusterade avkastningen för sin referensgrupp under en period på 3, 5 och 10 år. Fonden får denna gång priset för sin prestation under den senaste 5-årsperioden.

Ålandsbanken Euro Bond är en aktivt förvaltad räntefond som investerar i utvalda ränteinstrument, som i huvudsak klassificeras som "investment grade", med vederbörlig hänsyn till de rådande marknadsförhållanden. Således avviker tidvis fondens investeringar och aktiva risk avsevärt från jämförelseindexet.

Orsakerna till fondens långsiktiga framgång är bland annat en försiktig investeringsstil med vilken vi vill uppnå en så jämn avkastning som möjligt på lång sikt. Fondens investeringar har främst riktats till stabila nordiska företagslån, säger fondförvaltare Jarkko Toivonen vid Ålandsbanken Fondbolag Ab.

Framgång även i Morningstar

Även analysbolaget Morningstar, som jämför fonddata och fonder i sina respektive klasser, har försett Ålandsbanken Euro Bond med fulla och bästa fem stjärnor i alla sina granskningscykler. Detta påvisar fondens framgång i förhållande till dess referensgrupp och jämförelseindex.

För ytterligare information, kontakta:

Jarkko Toivonen, fondförvaltare, Ålandsbanken Fondbolag Ab, tfn +358 (0) 204 293 723
Jyri Suonpää, räntechef, Ålandsbanken Fondbolag Ab, tfn +358 (0) 204 293 714