Hoppa till huvudinnehåll
26 jan 2022
Pressmeddelanden

Ålandsbanken och Dreams förlänger strategiskt samarbete

Save thief dream buffert sv

Ålandsbanken Abp
Pressmeddelande
26.1.2022

Ålandsbanken och Dreams förlänger strategiskt samarbete

Ålandsbanken och Dreams har sedan 2015 gått i bräschen för samarbeten mellan fintech och bank. Efter lärorikt och framgångsrikt samarbete har nu parterna undertecknat ett förlängt samarbetsavtal för en gemensam fortsättning. Sedan lanseringen av fintech-bolaget Dreams sparapp 2016 har mer än 150 000 svenska privatpersoner öppnat ett sparkonto. Även fondsparande erbjuds sedan 2018. Med hjälp av Dreams forskningsbaserade sparmetod får personer tips om finansiellt välmående och kan enkelt och målmedvetet spara pengar för att uppnå sina drömmar.

Under 2022 kommer Ålandsbanken och Dreams att lansera en ny produkt för lånesparande. I kontrast till trenden kring köp nu/betala sen kommer produkten att hjälpa personer med konsumtionslån att kunna bli skuldfria genom att betala bort sina lån med hjälp av målmedvetet sparande.

Dreams har sedan inledningen av 2022 även ingått ett samarbete med den globala banken BNP Paribas. Genom det samarbetet ska ytterligare acceleration för sparmetoden nås i fler finansiella produkter. Samarbetet görs inom det nybildade bolaget Dreams Sustainable AB som ägs av Dreams AB och BNP Paribas.

Ålandsbankens samarbete med Dreams förändras så att Dreams Sustainable AB blir den nya samarbetsparten. Genom detta utökas Ålandsbankens nätverk av aktörer som vill bidra till långsiktighet och innovativa produkter för privatkunder i Norden och resten av Europa.

”Genom att kombinera Dreams innovationsförmåga och sparmetod med Ålandsbankens bankkunskap och produktutbud kan vi gemensamt skapa värde till personer som vill få en bättre vardagsekonomi. Att vi fortsätter att samarbeta, även med fler samarbetspartners, är en stor glädje och jag ser fram emot vår lansering av produkten för lånesparande”, säger Peter Wiklöf, vd på Ålandsbanken.

”Dreams och Ålandsbanken började samarbeta innan fintech var ett vedertaget begrepp och under resan har vi båda lärt oss mycket, som vi på Dreams AB också tagit med oss in i vår B2B satsning. Ålandsbankens pragmatiska inställning och entreprenörsanda har bidragit mycket till vår framgång och att fortsätta samarbetet känns helt naturligt.” säger Henrik Rosvall, vd på Dreams AB.

För ytterligare information:

Peter Wiklöf, Vd och koncernchef, Ålandsbanken Abp, tfn +358 40 512 7505

Henrik Rosvall, CEO/Founder, Dreams, tfn +46 70 861 8066