Hoppa till huvudinnehåll
04 okt 2016
Ålandsbanken Blogg

Ålandsbanken vann fyra pris på D&AD Impact Awards

Ålandsbanken Abp
Pressmeddelande
4.10.2016

Ålandsbanken vann fyra pris på D&AD Impact Awards

Ålandsbanken vann fyra pris på D&AD Impact Awards som anordnades den 28 september i New York. Ålandsbanken var det enda finska företaget som belönades och med sina fyra pokaler det projekt som vann flest priser av alla. Ålandsbanken vann silver i kategorin Communication & Interaction och brons i kategorierna Financial Empowerement, Industry Evolution och Responsible Production & Consumption.

D&AD belönade Ålandsbanken för innovationen med Åland Index och Östersjökortet. Med Åland Index kan kunden via sin nät- och mobilbank följa med vilken koldioxidbelastning deras inköp medför. Åland Index erbjuder även kunden möjligheten att gottgöra för sin miljöbelastning, till exempel genom donationer till miljöprojekt. Åland Index kommer att kopplas till bankens bionedbrytbara Östersjökort.

-  Vi är stolta och glada för dessa priser och vi delar dem med våra samarbetspartners som gjort projektet möjligt Prisen bevisar att Ålandsbankens innovationskraft samt målmedvetna och långsiktiga miljöarbete uppskattas. Vi är övertygade att den mätbarhet och användarvänlighet som Åland Index medför är centralt för en mer miljömedveten konsumtion, säger Magnus Holm, direktör för affärsområdet Sverige på Ålandsbanken.

D&AD är en organisation som har belönat kreativa och unika projekt inom reklam och design sedan 1963. D&AD Award:s symbol är de världskända pennformade pokalerna. Tävlingen anses vara en av de mest prestigefyllda inom kommunikationsvärlden och där även effekten av en hållbar utveckling bedöms.

Tilläggsinformation: D&AD, Impact Awards: http://www.dandadimpact.com/

Ålandsbanken Abp, Magnus Holm, direktör, Affärsområdet Sverige, tfn+46705717410

Ålandsbanken Abp 1919 grundades Ålandsbanken och är sedan 1942 börsnoterad i Helsingfors. Ålandsbanken skapar värde för människor och företag som värderar relationer genom att leverera den stora bankens tjänsteutbud med den mindre bankens omtanke och förnuft. Koncernen har en balansomslutning om 4,7 miljarder euro och har ca 700 anställda fördelat på kontor på Åland, i Finland och Sverige. www.alandsbanken.se

Östersjöprojektet
Sedan 1997 har Ålandsbanken stöttat en rad olika miljöprojekt. Över tid har 1 300 000 euro donerats till både små och stora organisationers viktiga arbete. Våra Miljökonton har varit grunden i att möjliggöra detta: årligen har banken donerat av egna medel ett belopp som motsvarar upp till 0,2 % av depositionerna på Miljökontona. Östersjöprojektet arbetar för ett friskare hav genom att finansiera goda idéer och genom att öka kännedomen om tillståndet för Östersjön. http://www.balticseaproject.org.