Hoppa till huvudinnehåll
11 nov 2021
Ålandsbanken Blogg

Borgo – Sveriges nya hypoteksbolag

Smabolagsfond torp hus familj tillsammans

Hösten 2019 gick Ålandsbanken ut med information om att vi planerade att starta ett gemensamt hypoteksbolag tillsammans med flera andra aktörer. Vår vision var att skapa Sveriges modernaste plattform för bolån tillsammans med starka och etablerade partners som en garanti för långsiktighet och stabilitet.

Nu är det nya hypoteksbolaget Borgo snart på plats och vi planerar att flytta över befintliga bolån hos Ålandsbanken till Borgo under första halvan av 2022.

Mer om Borgo:

Borgo är ett svenskt hypoteksbolag som samägs av ICA Banken, Ikano Bank, Söderberg & Partners och Ålandsbanken. Även Sparbanken Syd har ingått bindande avtal att ansluta som ägare och distributör. Borgo drivs fristående och fokuserar på att finansiera och erbjuda bostadskrediter. Genom en struktur där flera starka ägare går samman, kombinerat med moderna processer, skapas förutsättningar för att kunna erbjuda bolån till konsumenter, samt sparkonton, på ett ekonomiskt hållbart vis. Borgo innehar tillstånd för att driva finansieringsrörelse enligt 3 kap. 2 § lagen (2004:297) om bank- och finansieringsrörelse (”LBF”) samt för att ge ut säkerställda obligationer enligt lag (2003:1223) om utgivning av säkerställda obligationer (”LUSO”).

https://borgohypotek.se/

Mer information

Ålandsbankens Kundservice

Mån–Fre 8.30–18.00