04 jun 2019
Sverige

Nu blir alla våra kort Östersjökort

banktjanster kort-och-betalningar

Östersjökortet finns nu tillgängligt för alla Ålandsbankens kunder. Som kund kommer du därför att få ett Östersjökort när ditt nuvarande kort går ut. Kortet innehåller samma egenskaper som ditt nuvarande kort. Kortet är producerat i ett miljövänligt material och dess utseende fungerar som en påminnelse om att tänka på miljön i vardagen.

Östersjökortet – ett världsunikt kort för den miljömedvetna

Att vi måste göra något för att minska utsläppen och stoppa den skenande utvecklingen är de flesta ense om. Men det kan vara krångligt att sätta sig in i och förstå vilka av ens egna levnadsvanor som skapar störst klimatavtryck.

Alla Östersjökort är kopplade till Åland Index, ett index som beräknar en uppskattning av miljöbelastningen för varje kort transaktion du gör, beroende på köpställets bransch (till exempel bensinstation, klädaffär). På så sätt får du möjlighet att följa hur mycket just din konsumtion påverkar miljön baserat på koldioxidavtrycket av dina kortköp.

Uppskattningen av ditt koldioxidavtryck presenteras på Internetkontoret och i Mobilbanken. På så sätt hjälper vi dig som individ att förstå vilket klimatintryck dina inköp gör. Utifrån detta kan du, om du vill, donera pengar till olika miljöprojekt och därmed bidra till en mer hållbar värld. Vi ger också praktiska tips på hur du kan ändra dina konsumtionsvanor och reducera ditt klimatavtryck.

Om alla hjälps åt

– Många av oss har en nära relation till Öster sjön. Vi kan inte längre undvika att se hur havet påverkas av miljöförstöringen. För oss på Ålandsbanken är det tydligt att för att ta hand om våra kunder, måste vi även ta hand om den värld vi lever i. Vi vill ta vårt ansvar för att bidra till en långsiktig hållbarhet såväl finansiellt som socialt och miljömässigt, säger Magnus Johansson, Direktör Ålandsbanken Sverige.

Som kund hos Ålandsbanken har du en unik möjlighet att delta i det gemensamma miljöarbetet, något som är särskilt viktigt i dag. I och med Östersjökortet och Åland Index är det nu också väldigt lätt och praktiskt.

Artikel från Ålandsbanking nr 1/2019 (publicerad 04.06.2019).
Text: Therese Pettersson, Crista TammelaVälkommen till en bank som värdesätter dig och miljön!