18 feb 2019
Sverige

Uppdatera din mobila bankkoll

Ålandsbanken Mobilbanken

Idag använder de flesta Mobilbanken till betalningar och saldokoll, men den kan användas till så mycket mer. Varsågod, sju smarta funktioner som du kanske inte visste att du behöver – plus två nya funktioner som kommer senare i år.

7 smarta funktioner som du inte visste att du behövde


1. Håll koll på din miljöpåverkan

Alla Ålandsbankens kunder som använder Östersjökortet har möjlighet att se vilket avtryck de gör på miljön. Med hjälp av beräkningssystemet Åland Index presenteras ett koldioxidavtryck för respektive kortköp som görs. Det i sin tur ger dig möjlighet att följa ditt miljöavtryck över tid. Du kan även jämföra ditt avtryck mot andras. På detta vis kan du bli mer medveten om hur du kan ändra dina köpvanor och klimatkompensera. 

Här hittar du funktionen: Under rubriken ”Din miljöpåverkan” som finns i huvudmenyn i inloggat läge.

2. Samla tillgångarna

Via Förmögenhetsprofilen får du en tydlig överblick över dina tillgångar och skulder som även summeras ihop till din nettoförmögenhet. Du kan dessutom lägga till tillgångar och skulder som ligger utanför Ålandsbanken, till exempel bil, båt och externt sparande. 

Här hittar du funktionen: Svep vänster i inloggat läge så dyker profilen upp.

3. Snabbkolla saldot

Få en snabb överblick av det tillgängliga beloppet på ett utvalt konto utan att logga in. Du väljer själv vilket konto du vill ska vara tillgängligt för snabbsaldo. 

Här hittar du funktionen: Överst i huvudmenyn på inloggningssidan. Aktiveringen gör du i inloggat läge under rubriken ”Inställningar” i huvudmenyn.

4. Betala enklare

OCR-skannern är ett bra stöd då du vill betala pappersräkningar. För dig som helst undviker papper går det utmärkt att lägga till nya e-fakturaanslutningar och godkänna e-fakturor direkt via appen (avtal om e-faktura öppnar du via Internetkontoret först). 

Här hittar du funktionen: Under rubriken ”Betala och överföra” som finns i huvudmenyn i inloggat läge.

5. Nyttja pushnotiserna

Med hjälp av pushnotiser blir du bland annat uppmärksammad på när din rådgivare eller Kundservice har skickat ett nytt meddelande till dig. Vi breddar kontinuerligt utbudet av notiser. Näst på tur är notiser vid inkommen e-faktura och genomfört kortköp. 

Här hittar du funktionen: Aktivera och personanpassa via rubriken ”Inställningar” som finns i huvudmenyn i inloggat läge.

6. Handla tryggare

Ställ in säkerhetsgränserna på ditt kort och välj maxbelopp för inköp och uttag på respektive kort samt en geografisk gräns där kortet kan nyttjas, vilket skyddar dig mot kortbedrägerier. Glöm inte bort att ändra säkerhetsgränsen när du är ute och reser. 

Här hittar du funktionen: Under rubriken ”Kort” som finns i huvudmenyn i inloggat läge.

7. Håll kontakten

Det är väldigt smidigt att ta kontakt med Kundservice eller din rådgivare via Mobilbanken. Där finns dessutom en telefonbok med alla viktiga nummer som du kan tänkas behöva. 

Här hittar du funktionen: Under rubriken ”Kontakt” som finns i huvudmenyn i inloggat läge.

Två nya funktioner som lanseras inom kort:

1. Pushnotis vid kortköp. För varje kortköp dyker det upp en pushnotis på skärmen med belopp och inköpsställe. Det gör dig medveten om all aktivitet för det aktuella kortet.

2. Förmånsinformation. Via Förmåner kan du enkelt komma i kontakt med Concierge Service och bekanta dig med aktuella erbjudanden hos våra samarbetspartners. Du kan även läsa mer om innehållet i Kortförsäkringarna och ta kontakt med ID-stöldssupport, Web Cleanup och StopService.

Så här kommer du igång med Mobilbanken:

1. Sök på ”Ålandsbanken Mobilbank Sverige” på App Store eller Google Play. Du bör endast ladda ner appen från dessa källor.

2. Välj appen och installera den. Du kan behöva ditt lösenord till appbutiken.

3. Logga in med Mobilt BankID eller ditt användar- ID, lösenord och kodtabell (gäller första gången, därefter behövs endast lösenordet).

Tveka inte att höra av dig till Kundservice eller din rådgivare om du har frågor eller feedback!

Artikel från tidningen Å nr 2/2018 (publicerad 18.2.2018)
Text: Anders Carlén

Välkommen till en bank som värdesätter dig och miljön!